Et spørgsmål der florerer i samfundet i disse tider, hvor elpriserne er noget af det højeste vi nogensinde har oplevet. ” Hvad koster det at bruge en tørretumbler “
Siden 1. kvartal af 2022 er prisen for el steget med 11% sammenlignet med 2. kvartal 2022. Det er svarende til en stigning på 64% sammenlignet med 2. kvartal 2021*.
…WhiteOn har dykket ned i tallene og sammensat et overbliksbillede
Tørretumbleren er en af de hårde hvidevarer, hvor der kan være mange penge at spare ved at vælge det bedste energimærke, specielt i tider som nu. Dog er der også gode muligheder for at spare på strømmen, når du tørre tøj i dagligdagen.. Eksempelvis ved at droppe tørretumbleren helt, skifte til en mere energivenlig model eller rengøre maskinen for at øge dens effektivitet. Hvis du på nogen måde kan undvære en tørretumbler så gør det. Men for de fleste familier er tørretumbleren desværre et nødvendigt onde når efteråret og vinteren nærmer sig.
Vi hos WhiteOn har dykket ned i tallene og sammensat et overbliksbillede, for at give dig en idé om, hvor mange penge du sparer ved at tørre mest økonomisk.
Lad os kigge på hvad det koster at bruge en tørretumbler
En ældre energiklasse B tørretumbler, bruger typisk 4,6 kwh pr. gang. Med udgangspunkt i 1. kvartal 2023 ligger vi med en gennemsnitlig elpris på 3,5 kr. pr kwh.
Pris pr. tørring: 3,5 * 4,6 = 16.1 kr.
…der spares godt 1.680 kr. per år.
Den gennemsnitlige husstand i danmark bruger tørretumbleren 160 gange om året, hvilket giver en samlet regning på 2.576 kr. om året. Til sammenligning vil en moderne maskine med Energimærke A++ kun bruge 1,6 kwh per gang, hvilket giver en årlig elregning på 896 kr. Altså kan der spares godt 1.680 kr. per år.
Ovenstående regnestykke er med udgangspunkt i den gennemsnitlige elpris på 3,5 kr. per kwh. Hen over sommeren toppede elprisen på hele 9 kr. per kwh, så hvis du er typen der sætter tørretumbleren igang om aftenen kan det blive en rigtig dyr fornøjelse.
Det kan derfor være en rigtig god ide at få en maskine med udskudt start, så du kan sætte maskinen til at tørre over middag og om natten hvor strømmen er billigst.
Hvad kan jeg gøre?
Her er vores bedste råd til dig der vil spare på elregningen: (i prioriteret rækkefølge)
1. Er din maskine mere end 10 år gammel, så overvej en moderne kondenstørretumbler med varmepumpe. Energimærke A++
2. Brug udskudt start til at tørre når strømmen er billigst.
3. Fyld tørretumbler helt op hver gang, især hvis din maskine ikke har fugt sensor der slår fra når tøjet er tørt.
4. Tøm fnugfiltrene efter HVER tørring og vask dem med børste regelmæssigt, så sikre du optimal luftcirkulation og dermed skærer ned på el-forbruget.
Hvis du er interesseret i en ny tørretumbler, men ikke ønsker bøvlet med transport og installation, og du ikke orker at gennemsøge hvidevare junglen efter den rette maskine, så er du velkommen til at prøve WhiteOn. Gå ind på whiteon.dk og læs mere.
Du kan også læse vores relaterede blogindlæg om hvad det koster at leje en vaskemaskine, eller hvad det koster at bruge en vaskemaskine
*https://forsyningstilsynet.dk/tal-fakta/priser/elpriser/prisstatistik-2-kv-2022
**På årsbasis regner man typisk med 160 tørringer pr. år pr. husstand.