Vaskemaskiner skrottet og smidt ud i naturen

Storskrald, genbrugsstation eller abonnement?

Er en vaskemaskine storskrald?

En vaskemaskine kan deponeres til storskrald, hvis du ikke længere skal bruge den.
Men det er ikke bæredygtigt at smide en vaskemaskine til storskrald, derfor anbefales det at smide den på en genbrugsplads.

Storskrald er ikke den mest bæredygtige måde at afskaffe sine hvidevarer på

Aflevering af hvidevarer til en genbrugsstation er den mest bæredygtige måde at afskaffe sine nuværende hvidevarer. Det er hvert fald markant mere bæredygtigt end at aflevere det til storskrald. Genbrugsstationen prøver så vidt muligt at genbruge alle delene i de hvidevarer der bliver afleveret. På den måde hjælper du med at passe på klimaet. Genbrugspladsen håndterer også de ting der ikke kan genanvendes på den bedst mulige måde, så affaldet bliver håndteret korrekt.

Det kan være selve rammen på en vaskemaskine der bliver omsmeltet, så det kan bruges til nye hvidevarer eller helt andre produkter. Det samme gælder eksempelvis metallerne i dine hvidevarer, som kan bruges til flere tusinde andre ting såsom computere, telefoner og meget mere. Men der er en endnu mere bæredygtige måde.

Hvidevarer på abonnement er mere bæredygtigt end storskrald & genbrugspladser

Ved at abonnere på hvidevarer er der en række fordele, fremfor den almindelige køb-og-smid-væk-kultur. Når man abonnerer på hvidevarer, er man garanteret at have fuldt funktionelle hvidevarer, der er skånsom mod klimaet. Hos WhiteOn får man f.eks. livstidsgaranti, hvor der fokus på at reparere hvidevarer, fremfor at der skal produceres nye hvidevarer hele tiden. Livstidsgaranti er som ordet indikere, garanti for livet, fremfor de almindelige 2 års garanti.

Spørger man den Østrigske ekspert Sepp Eisenriegler, som har været direktør for reparations- og servicecenteret R.U.S.Z i mere end 20 år, så falder den gennemsnitlige levetid år efter år. Han mener at der er en kultur hvor man køber billigt ind, men så går hvidevarerne i stykker efter 3-5 år.

(Læs også: Hvor lang tid holder en vaskemaskine?)

Der er også det økonomiske aspekt man skal tage i mente, når man har en vaskemaskine på abonnement. Det kan for mange være en presset situation, hvis vaskemaskinen går i stykker. Så skal man ud at bruge flere tusinde kroner på en ny maskine, hvor der ofte bliver købt en billig en. Men det er en ond cyklus, hvor de billige maskiner går hurtigt i stykker. Det kan derfor være en økonomisk tryghed at have hvidevarer på abonnement. Går vaskemaskinen i stykker, ved du at der kommer en tekniker hjem til dig, kigger på din maskine og reparere den på stedet. Alt sammen uden ekstra gebyrer eller betaling.

Hvis ikke det er muligt, tager teknikeren maskinen med til værksted og kommer med en ny maskine til dig. Den defekte maskine bliver repareret på værkstedet, så den får nyt liv og kan bruges igen.

Hvad koster hvidevarer på abonnement?

Hos WhiteOn har vi mange forskellige hvidevarer, alt efter ens behov. Alle vores maskiner er fra Bosch serie 6, hvilket betyder at kvaliteten og effektiviteten er i top. Hos WhiteOn er der ingen oprettelsesgebyr, ingen gebyrer ved reparation og livstidsgaranti. Livstidsgaranti, er garanti for livet, frem for de almindelige 2 års garanti når man køber en maskine.

Vaskemaskiner:

Vaskemaskine energiklasse A:
Vores vaskemaskine energiklasse A, er den bedste energiklasse, med 9KG kapacitet og er meget stille. Maskinen fås for kun 159. kr. /mdr. Maskinen har en masse forskellige programmer, heriblandt: SpeedPerfekt, som sikrer et hurtigt perfekt vaskeresultat. Så har den Tromlerens, som forebygger ubehagelige lugte. Se vores vaskemaskine her: 

Standard vaskemaskine:
Vores standard vaskemaskine er i energiklasse C og har ligesom den anden model, 9KG kapacitet og er meget stille. Maskinen koster kun 149. kr. /mdr. Den har ligesom søstermodellen, både SpeedEffekt og Tromlerens. Se vores vaskemaskine her: 

Tørretumbler:

Vores kondenstørretumbler har energimærket A++, som er meget energieffektivt. Modellen er en søstermodel til begge vaskemaskiner, hvilket gør den perfekt til at stå ovenpå, eller ved siden af. Maskinen har AutoDry, hvor den automatisk stopper når tøjet er tørt. Den måler automatisk både luftfugtighed og temperatur så du er fri for at tøjet tager skade. Se vores tørretumbler her

Opvaskemaskine:

Vores Premium opvaskemaskine har stor kapacitet og har 14 kuverter. Den har energimærket C, hvilket sikrer dig en energieffektiv maskine. Det naturlige mineral, zeolith, anvender fugten i skyllefasen og omdanner det til varm tør luft. Derudover bruger hele processen 30% mindre energi, hvilket gør det til et energieffektivt valg og det mest bæredygtige valg. Se vores opvaskemaskine her: 


Andre læste også: 

Del artikel: