Vaskemaskiner på abonnement fra WhiteOn.dk

Lej en vaskemaskine: Alt du skal vide

Lej en vaskemaskine: 5 ting du skal vide først

Når man lejer en vaskemaskine er der både fordele og ulemper. Nogle af fordelene er udvidet garanti, en overkommelig pris og mere fleksibilitet.

1: Fordele ved at leje en vaskemaskine i stedet for at købe

Økonomisk fordelagtigt:

Det kan være en økonomisk fordel for mange at leje en vaskemaskine, fremfor at købe en ny. Det kan ofte være en dyr fornøjelse, hvis man skal ud at investere i en god vaskemaskine.

Det kan for mange være en mere overskuelig måde at have en fast månedlig pris, hvor man er fri for uforudsete omkostninger. Det er især med reparation at priserne kan løbe op, hvor det mange steder koster minimum 500 kr, at få en teknikker til at diagnosticere fejlen. Du skal derefter betale for arbejdstimer, reservedel, kørsel og alt muligt andet.

” Vi har haft ringet til en reparatør, og han sagde, at det ikke kunne svare sig. For det koster 500 kr. for at komme ud og kigge på den, og hvis det så ikke kan laves alligevel, så skal vi alligevel give 500 kr., siger John til Kontant ”

Kontant har lavet et indlæg omkring hvidevarer, læs artiklen her.

Fleksibilitet i valg af model og mærke

Som nævnt er det for mange, en mere økonomisk fordelagtig løsning at leje, fremfor at købe en vaskemaskine. Det gør nemlig at man kan vælge en bedre vaskemaskine, end man måske havde valgt, når det fulde beløb skulle betales. Det kan især være fordelagtigt for dem, der bruger vaskemaskine hyppigt.

Lej en vaskemaskine online

Det kan for nogle være en byrde at tage ud og kigge på sine hvidevarer i en fysisk butik. Man skal først ud og kigge på de hvidevarer butikken tilbyder, hvor der efterfølgende skal tænkes på fragten hjem. For de fleste kræver det også at man lejer en trailer. Det er ikke alle der lige løfter sine hvidevarer op på en trailer alene.
Man skal også tænkes på monteringen af sine hvidevarer. Det er ikke lige til for alle at montere en vaskemaskine eller tørretumbler.
Ved at leje en vaskemaskine online, bliver levering og montering gjort uden ekstra gebyrer. Her aftales blot en dag og et tidspunkt, så kommer installatøren ud og gør arbejdet for dig. Bekvemmeligheden er altså en markant forskel når man skal overveje at leje fremfor at købe.

Lej en vaskemaskine og red klimaet

Når du lejer en vaskemaskine er du med til at reducere mængden af affald og dermed CO2 udledningen. Ifølge COWI er den største CO2 besparelse forebyggelsen af affald.
Det ses i rigtig mange brancher, at cirkulære produkter er markant mere miljøvenligt, fremfor den almindelige køb-og-smid-væk-kultur.
Som beskrevet i et tidligere indlæg har flere eksperter konkluderet at producenterne bygger maskinerne således, at de holder i kortere tid.

Læs også: Hvor lang tid holder en vaskemaskine?

Vejen til bæredygtighed

Ingen bekymringer om reparation og vedligeholdelse

Når man har et abonnement, så er der ofte en serviceaftale inkluderet i prisen, så uforudsete omkostninger bliver elimineret. Hos WhiteOn kalder vi det livstidsgaranti, hvor du har gratis reparation eller ombytning, så længe du har et abonnement. Det betyder også at du trygt kan bruge vaskemaskinen og ikke skal bekymre dig om en situation, hvor du ikke kan vaske dit tøj.

2: Hvordan man vælger den rigtige vaskemaskine til ens behov

Der er flere områder man skal tage højde for, når man skal vælge en vaskemaskine. Det er både områder som størrelsen, kapacitet, funktioner & programmer og ikke mindst energieffektiviteten

Kapacitet og størrelse

Der er mange forskellige præferencer i forhold til vaskemaskinens kapacitet. Hos WhiteOn har vi valgt at have 9kg i kapacitet, som passer til de fleste kernefamillier og til dem der hyppigt vasker. Det kan dog for nogle være en fordel at have mindre kapacitet, fordi man vasker sjældent og ikke vil have en vaskemaskine der fylder på samme måde. Omvendt kan man have et behov for endnu større kapacitet, hvis man vasker meget tøj/tekstil ad gangen.

Energieffektivitet og miljøvenlighed

Der er efterhånden mange forskellige energimærker at tage højde for. Det anbefales at vælge den bedst mulige energiklasse. Det er igen et område, hvor det er en fordel at leje en vaskemaskine, så man kan få en mere energieffektiv vaskemaskine til en fast lav pris.

Funktioner og programmer

Der er et hav af forskellige relevante funktioner. Der er både need to have funktioner, samt nice to have funktioner. Vi har blandt andet vaskemaskiner der har automatisk trumlerens, så du oftere slipper for at gøre din vaskemaskine rent. Derudover har vaskemaskinen automatisk sæbedosering og Speed Effekt.

3: Betaling og forholdsregler ved leje af vaskemaskine

Der kan hos nogle udbydere være omkostninger i forbindelse med reparation, levering, montering og meget mere. Der er derfor vigtigt at læse forholdsreglerne grundigt, inden du vælger udbyder. Vi har hos WhiteOn ingen skjulte gebyrer eller omkostninger, ved leje, reparation, levering og montering.

4: Service og vedligeholdelse af lejet vaskemaskine

Service og vedligeholdelse er anderledes når man har en vaskemaskine på abonnement. For de fleste er det en stor fordel, fremfor hvis man har købt en vaskemaskine.

Reparation og service

Fordi du har en vaskemaskine på abonnement, betyder det også at du har højere prioritet for virksomheden. Udlejer af vaskemaskinen ønsker dig som abonnent, den mest bekvemmelige oplevelse. Udlejer ønsker også at du har en funktionel maskine i mere end 2 år, hvilket også afspejles i den udvidet garanti.
Har du derimod købt en vaskemaskine, kan du være en byrde for nogle virksomheder. De håber at når du har købt maskinen at den holder de 2 år hvor du kan reklamere, og går i stykker efterfølgende så du skal købe en ny.

Rengøring og vedligeholdelse

Det anbefales primært for dit vedkomme at holde din vaskemaskine ren og vedligeholdt. Vi har skrevet flere indlæg, der omhandler rengøring af vaskemaskinen. Ved at holde sin vaskemaskine ren, slipper du for at både din vaskemaskine lugter, men også at dit tøj dufter nyvasket efter en vasketur. Vi har gennem årene oplevet flere der ikke rengøre deres vaskemaskine, hvor resultatet bliver at dit tøj kommer til at lugte.

Læs også: Hvorfor lugter vaskemaskinen og hvad kan du gøre ved det

Garanti og erstatning

Igen er der mange forskellige regler og procedure hos forskellige forhandlere, det er derfor vigtigt at læse om garantien, samt proceduren er ved erstatning af ens vaskemaskine.
Som nævnt tidligere, har WhiteOn livstidsgaranti, hvilket betyder at du har garanti, gratis reparation og ombytning hvis dette er nødvendigt.

Hvordan man rapporterer problemer

Hvis du oplever problemer med din vaskemaskine, anbefales at du kontakter dem hurtigst muligt på mobil eller mail. Det kan være med til at fremskynde processen, så du hurtigst muligt kan vaske tøj igen.

5: Sammenlign priser og tilbud fra forskellige udlejere

Brug online sammenligning websites

Det er svært at sammenligne priser på en vaskemaskine på abonnement, derfor har vi lavet en sammenligning med WhiteOn – Almindelig køb – Konkurrent.
Det kan være svært at sammenlige priser på et abonnement, da steder som Pricerunner primært fokuserer på almindeligt køb.

Lej en vaskemaskine prissammenligning

Vær opmærksom på skjulte omkostninger

Der kan hos mange konkurrenter være skjulte omkostninger, om det er forbundet med oprettelse af abonnement, levering, montering, reparation eller noget helt andet.

Del artikel: